Qananik Alaskan Malamutes

 Onze kenmerken en doel als fokker

 • Wij zijn lid van de:
  AMCN (Alaskan Malamute Club voor Nederland)
 • Wij vinden het als fokker belangrijk dat het fokken geschiedt volgens het huidig fokbeleid van de rasvereniging en alleen met Malamutes met een goed karakter en Malamutes die voldoen aan de regels van de F.C.I. Rasstandaard. Zowel onze teef als de reu waar mee wordt gefokt zijn op diverse onderdelen getest. De officiële papieren hiervan zijn bij ons ten allen tijde in te zien.
 • Onze hond(en) leven in huis, onder de mensen, waardoor een sociaal karakter versterkt wordt. Ook groeien zij op- en leven zij samen met een kat. Wij staan voor goede socialisatie van de pups tijdens de eerste levensweken, bij de fokker. De pups zullen daarom ten allen tijde in huis (woonkamer) opgroeien in gezelschap van hun moeder. Ze zullen regelmatig bezoek krijgen ter bevordering van een goede socialisatie.
 • De hond(en) en de pups krijgen tijdig hun inentingen en worden regelmatig ontwormd. Ook andere aanwezige huisdieren worden hierbij niet vergeten.

 • Wie zijn wij

  Wij zijn Eric en Anneke. Op 8 juni 2004 is onze reu Qanuk geboren en in augustus van dat jaar bij ons komen wonen. Wat hebben wij bijna 12 jaar genoten van deze lieve mooie hond. Onze grote liefde was het.

  In augustus 2010 is zijn moeder Nanta onze roedel komen versterken. Wat was het heerlijk om te zien hoe deze 2 met ons en met elkaar omgingen. Helaas is Nanta in december 2012 overleden en Qanuk in februari 2016. Inmiddels was Nikki, onze 3e malamute, vanaf mei 2015 en een heerlijke pup van 8 week, het nieuwe vriendinnetje van Qanuk geworden. Wat leefde hij op van de jonge Nikki, geweldig om te zien. Wij en ook Nikki missen hem dan ook ernorm.

  Nikki ontwikkelde zich als een mooie, stabiele en vriendelijke malamute. Toen begon bij ons de wens te komen om met haar te gaan fokken. Er is een kennelnaam aangevraagd en goed bevonden. Qananik is gevormd door de namen van onze 3 honden. Qa (Qanuk) Na (Nanta) Nik ( Nikki)

  Belangrijke aspecten voor ons

  Wij zullen ons inzetten voor de verstrekking van juiste en zo volledig mogelijke informatie betreffende ons ras, de Alaskan Malamute.

  Wij zullen zorgdragen voor goede begeleiding voor de (toekomstige) eigenaren en hen helpen bij eventuele problemen.

  Vragen zullen wij zoveel mogelijk beantwoorden, naar eigen ervaring, ervaringen van derden of indien nodig bij specialisten.